Sabri Tığlı'nın kronolojik yaşam öyküsü
23 Nisan 1926'da Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu. Terzi Şahinaz hanım ile kaptan Ahmet beyin 2. çocuklarıdır. Ailenin tek erkek çocuğudur.Ablasının ismi Hatice, kızkardeşlerinin isimleri Şeminur,Şerefnur ve Birnur'dur.
1938 yılında ilk okulu Abana'da bitirdikten sonra İstanbul'a geldi.
1940-1943 yılları arasında önce Pier Canko'nun işyerinde torna tesfiye işinde çalışır.Bu arada da Tophane Akşam Sanat Okuluna devam etti.
1943 yılında Tophane Akşam Sanat okulunu bitirdi. Yardım İşletmeler bölümü şefi olarak Eyüp'teki Nuri Abdurrahman Maltoğulları Mensucat Fabrikasında çalışmaya başladı. Aynı dönemde Eyüp Halkevinin Edebiyat, Temsil ve Spor kollarına devam etti.
1945-1947 yılında mecburi hizmetli teknisyen olarak Kırıkkale Silah Fabrikası'nda askerliğini yaptı.
1947 yılında askerlik sonrası tekrar Maltoğulları Mensucat Fabrikasında çalışmaya başladı. Sendikalar kanunu çıkınca, arkadaşları ile İstanbul Mensucat İşçileri Sendikasını kurdu ve sendika yönetiminde görev aldı.
1948 yılında İstanbul İşçi Sendikaları birliğinin kurucuları arasında yer aldı ve Genel Sekreterliğini yürüttü.
1951 yılında tekstil iş kolundaki sendikaların bir federasyonu olan TEKSİF'in kuruluşuna katıldı. Aynı yıl Türkiye Milli Gençlik Teşkilatının kuruluşunda bulundu. Her iki kuruluşta da uzun yıllar yöneticilik yaptı.
1952 yılında tüm sendika federasyonlarını ortak bir çatı altında toplamak amacıyla TÜRK İŞ konfederasyonunu kuran ve yönetimini üstlenen ekip içinde yer aldı.
1953 yılında doğduğu kasabası Abana'nın ilçe merkezliği siyasi nedenlerle dönemin iktidarınca alınıp, Abana'nın köy haline getirilmesi üzerine Abana Turizm ve Tanıtım Derneğini kurarak bu haksızlığa karşı Abana'nın kamuoyunda tanınması için siyasi ve toplumsal mücadelesine başladı.
1954 yılında TMGT'nin Anadolu'daki genç gazetecilere yönelik düzenlediği "Gençliğin Avrupa Kampanyası" seminerlerini Abana'da yaptırarak Abana'nın Türkiye kamuoyunda duyulması için ilk adımları attırdı.
1955 yılında Abana'da Limasollu Naci İngilizce Konuşma kampı başladı.
1958 yılında Billur hanım ile evlendi ve TMGT temsilcisi olarak Hindistan'daki Dünya Gençlik Assemblesine katıldı.
1959 yılında kızı Oya doğdu.
1960 yılında oğlu Ali Muhittin doğdu.
1967 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Abana'nın ilçelik hakkını geri alması için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru çalışmasına katıldı.
1968 yılında Anayasa Mahkemesi Abana'nın köy yapılmasına neden olan kanununu iptal ederek Abana'ya ilçeliğini geri verdi.
1973 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kastamonu Milletvekili seçildi.
1977 yılında ikinci kez Kastamonu milletveki seçildi. 1980 yılında 12 Eylül askeri darbesi ile milletvekilliği sona erdi.
1983 yılında kuruculuğunu yaptığı Abana Elektromekanik Fabrikası açılarak, faaliyete başladı